Edukacija u Bolonji

PBL edukativni treninig – mobilnost u Bolonju

Nastavnica stručnih predmeta Tamara Bilankov uspješno je završila edukaciju “Introducing Project Based Learning in the classroom” koja se održala u sklopu Erasmus+  programa Moderna učionica tijekom mobilnosti u Bolonju. Edukacija je bila jako korisna i zanimljiva te je obilovala praktičnim savjetima za rad s učenicima kroz suvremene metode usvajanja znanja.

Stečeno znanje nastavnica će  uskoro podijeliti sa zainteresiranima kroz mnoge diseminacijske aktivnosti te će nova saznanja i vještine trajno implementirati u vlastiti nastavni proces s ciljem što obuhvatnijeg ostvarivanja ciljeva te ishoda nastavnog sadržaja.

Osim konkretnog PBL edukativnog treninga  tijekom boravka na mobilnosti nastavnica je posjetila MAMbo-Museo d’Arte Moderna di Bologna, izložbu suvremene umjetosti “That’s IT”, izložbu Alphonse Mucha u Palazzo Pallavicini te izložbu “Hokusai Hiroshige” u Museo Civico Archeologico i naposljetku Lumiere Cinema što je dodatna dimenzija njezinog stručnog usavršavanja u području umjetnosti i multimedije.

Osim zanimljivog obilaska kulturnih znamenitosti u centru grada posjetila je crkvu San Luca koja se nalazi na veoma strmoj i neobičnoj lokaciji s koje se može vidjeti panorama Bolonje te je uz pomoć stručne vodičke otkrila sedam povijesnih čuda Bolonje. Družeći se s kolegama informirala se o mnogim zanimljivostima o načinima i uvjetima školovanja unutar njihovih obrazovnih sustava.

O radnoj atmosferi pogledajte u slijedećem videu, kojeg su izradili organizatori edukacije:

https://www.youtube.com/watch? v=cizT62sc_cQ